4/6/08

Παγκόσμια μέρα προστασίας του περιβάλλοντος


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ:Το σύνολο των συνθηκών στις οποίες ζει και αναπτύσσεται ένας οργανισμός.
Γιορτάζουμε στις 5 Ιουνίου 2008 την παγκόσμια μέρα προστασίας του ,που θεσπίστηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1972 από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ .
Η προστασία του έχει καθοριστική σημασία για τη ζωή μας αλλά και για τις επόμενες γενιές. Όλοι κόπτονται ,θα τους δούμε να κάνουν δηλώσεις=ευχολόγια, για την προστασία του , όμως στην πράξη , ουδέν. Η χώρα μας ,ο τόπος μας, μια απέραντη χωματερή. Ακόμα κι όταν έρχονται οι κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση , εμείς αλλού κοιτάμε. Όλοι μιλάνε για τις κλιματικές αλλαγές και για τις συνέπειες στον άνθρωπο ,επαναπαύονται όμως σ’ ένα υποφερτό σήμερα ,αδυνατώντας να σκεφτούν το δυσοίωνο αύριο. Οι πράξεις μας υπαγορεύονται από το προσωρινό οικονομικό συμφέρον και όχι από διάθεση για σεβασμό του περιβάλλοντος. Και το αποτέλεσμα, παντού η καταστροφή! Η τρύπα του όζοντος,οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, το φαινόμενο του θερμοκηπίου,η αύξηση της θερμοκρασίας, το λιώσιμο των πάγων, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, η όξινη βροχή, η λειψυδρία, η καταστροφή των δασών, η ρύπανση των θαλασσών, η μόλυνση των υδάτων, ο Αμβρακικός....
Η απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης είναι το ζητούμενο και για τους κυβερνώντες αλλά και για τους πολίτες. Ο συνδυασμός της οικονομικής ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι ο στόχος κάθε κοινωνίας .Είναι άδικο οι επόμενες γενιές να υποφέρουν από τη δικιά μας αδιαφορία,από τη δικιά μας αδράνεια. Και οι επόμενες γενιές, είναι τα δικά μας παιδιά ,τα δικά σας παιδιά ,τα εγγόνια μας!Για σκεφτείτε το ,για σκεφτείτε το ξανά,δεν είναι κρίμα;

Υ.Σ. Η φωτογραφία είναι από μια χωματερή των λαγκαδιών του χωριού μας,όπως συμβαίνει άλλωστε και σε καθένα από τα χωριά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σαν παλιό σινεμά

Πρόσωπα και γεγονότα περασμένων δεκαετιών ,όπως τα αποθανάτισε ο φωτογράφος της εποχής! *Αν έχετε παλιές φωτογραφίες του χωριού, επικοινωνήστε μαζί μας.

slideshow

Τιπούκειτος=Τι-πού-κείται ΔΡΥΟΦΥΤΟΥ